Belen Belediyesi Eylül ayı ilk meclis oturumunda oy birliği ile aldığı kararla, şehit olan Belenlilerin isimlerini ilçede hizmet veren üstgeçitlere verilmesini kabul etti.

Belen Üstgeçitlerine şehitlerin isimlerinin verilmesi için İmar Komisyonu’nun raporunun onaylandığı meclis toplantısı 1 Eylül Perşembe günü saat 14.00’de Belediye Başkanı Adnan Vurucu Başkanlığında toplandı. Meclis kararına göre; İssume – Fatih Mahalleleri arasındaki üstgeçide, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Üstgeçidi, Halil Bey Mahallesindeki üstgeçide, Gazi Mevlüt Çokbilgi üstgeçidi, Cumhuriyet – Muhlisali Mahalleleri arasındaki üstgeçide, Şehit Deniz Eri Hasan Bayraktar Üstgeçidi, Sarımazı-Derebahçe Mahalleleri arasındaki üstgeçide, Şehit Jandarma Er Fatih Yonca Üstgeçidi isimleri verildi.

Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Belenimizin şehitlerini unutmadık. Unutmayacağız. Bizler bu gün bu topraklar üzerine huzurlu ve güven ortamında yaşıyorsak, şanlı Türk Bayrağımız mavi göklerde dalgalanıyorsa, bunu bu topraklar için canını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimize ve bu uğurda ölümü göze alan gazilerimize borçluyuz. İmar Komisyonumuzun önerisiyle meclis gündemimize gelen ilgili maddeyi oy birliği ile onaylamamız, şehitlerimize ve gazilerimize olan saygı ve minnet duygularımızın coşkusundandır.” Dedi.