Başkan Vurucu’nun Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Mesajı

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Önderimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 80. Yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

Başkan Vurucu anma mesajında “ Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 80. Yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

Uçurumun eşiğinde can çekişen Türk Milletinin bağımsızlığı için mücadele eden, canı pahasına ülkesini savunan ve her millete nasip olamayacak bir önder olarak onurlu bir yaşam süren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnetimiz hiçbir zaman azalmayacaktır.

İleri görüşlüğü ve çağdaşlığıyla ülkemiz için her zaman en iyisini istemiş ve bu uğurda her türlü fedakârlığı yapmış olan Mustafa Kemal Atatürk, vatan aşkıyla yanan, insan sevgisini her zaman ön planda tutmuş örnek kişiliği ile bütünleştirici ve aydınlatıcı düşünce yapısıyla milletimiz ve insanlık için uygar yaşamın, bağımsızlığın, gelişmenin evrensel simgesidir. Üstün askerî dehası ve ileri görüşlülüğü ile başarılı bir komutan ve lider olarak yalnız bizim millî hafızamızda değil, dünya tarihinde de edindiği saygın yeri ilelebet koruyacaktır.

Bizlerde Atatürk’ün “Türk çocuğu Atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde güç bulacaktır.”sözünü her zaman hissederek yaşamalı, bu uğurda vatanımız için gereken özeni göstermeli ve karşımıza çıkan türlü olumsuzlukları birlik ve beraberlik içinde göğüslemeyi bilmeliyiz. Öyle ki atalarımızın bizlere emanet ettiği bu aziz ve eşsiz vatanı Türk Milletine yakışır şekilde korumak, cennet vatanımız için her zaman özveriyle çalışmak ödevlerine ve sorumluluklarına sahibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Bağımsızlık Mücadelemizin şanlı kahramanlarını sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.” İfadelerini kullandı.