Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze müdürlüklerince gerçekleştirilen müze kurtarma kazılarının bildiriler halinde sunulup tartışıldığı Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu’nun 26’ncısı 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 09.30’da Ottoman Otel’de gerçekleştirildi.

1990 yılından itibaren her yıl farklı illerde düzenlenen ve büyük bir katılımla gerçekleştirilen 26. Müze Kurtarma Kazıları Sempozyumu’nun açılışına Hatay Valisi Sayın Erdal Ata’nın yanı sıra Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İl Kültür ve Turizm Müdür Hüsnü Işıkgör, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile müze sektöründen temsilciler katıldı.