1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla mescit ve camilerde din hizmetlerini yürüten Camiler ve Din Görevlilerinin Haftasını kutlayan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, yaptığı yazılı açıklamasında şunları ifade etti. Dini vecibelerimizin en güzel şekilde yürütülmesini üstlenerek gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, çalışmalarıyla toplumumuza örnek olan din adamlarımızın, kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum. Camilerin Allah’ın evi olarak adlandırıyoruz. Buralarda birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı geliştiriyoruz. Dini vecibelerimizi terine getiriyoruz. Rabbimize yöneldiğimiz mekânlarımız, ilim, irfan yuvalarımızdır. Rabbimden dileğim bayrağımızın inmemesi, ezanlarımızın da susmamasıdır.” Toplum hayatında birlik ve beraberliğin paylaşma ve dayanışmanın gelecek nesillere öğretildiği müstesna mekânlar olarak Camileri gösteren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, “Bu anlamlı günde vaiz, imam-hatip, müezzin ve diğer din görevlilerimizi kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” dedi. Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belen ilçesi sınırlarındaki camilerin temizlik ve bakımlarına önem verdiklerini belirterek, Temizlik ekiplerinin ibadethanelerde temizlik ve bakımlarının yapıldığını da anımsattı.