Belen Belediyesinin organizasyonunda 31 Temmuz 2016 Pazar günü düzenlenecek olan İncir Festivali kapsamında Belen ilçemizde çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenleniyor. Halka açık olarak düzenlenecek etkinlikte Belenli hemşehrilerimiz Belen” konulu şiir yarışması yapılacak, incir üreticileri de bu etkinlikte yarışacak. Her iki yarışmada derece alan katılımcılar, para ve plaket ile ödüllendirilecek.

“Belen’in güzelliklerini şiire döküyoruz”

Belen Belediyesi, Belen ilçesinin güzelliklerini, ekonomik değeri olan tarım ürünlerini, sosyal ve kültürel zenginlikleri mısralara dökecek Belen ve İncir konulu ödüllü şiir yarışması düzenliyor.

Hatay geneli ve Hatay dışında yaşayan tüm Hataylıların katılabileceği şiir yarışmasında birinci, İkinci ve üçüncülük alan şiirlere para ödülü ve plaket sunulacak.

Ayrıca şiirler yayınlanmaya değer bulunan şiirlerin de kapsadığı bir kitapçıkta toplanacak.  Söz konusu şiir yarışmasına katılmak isteyenler 20 Temmuz 2016 tarihine kadar şiirlerini şartnamede belirtilen adreslere teslim edebilecekler.

ŞİİR YARIŞMANIN ŞARTNAMESİ:

1. 1. Yarışmaya 18 yaşını doldurmuş Hatay geneli ve Hatay dışında yaşayan tüm Hataylı şairler katılabilir.
    2. Şiirler Hece veya serbest vezinle yazılabilir.
    3. Seçici Kurul Üyeleri, Belen belediyesi çalışanları ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
    4. Yarışmaya katılacak şiirler, daha önce hiç yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
    5. Yarışmacılar en fazla bir şiirle yarışmaya katılabilirler
    6. Yarışmacılar; şiirlerini 1’er nüsha olacak şekilde kimlik, adres ve özgeçmişlerini içeren bilgileri yazarak EŞREF AZĞIN TÜRKERİ ÇAY MAH.101 SK. NO:5/A – İSKENDERUN adresine elden, taahhütlü veya kargo ile göndereceklerdir. Ayrıca e-posta ile (eşref_azgin@hotmail.com, belen@belen.bel.tr) adresine de yollayabilirler.
    7. Şartnameye uymayan şiirler değerlendirmeye alınmayacaktır.
    8. Tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı Belen Belediyesine aittir.
    9. Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul kararı geçerlidir.
    10. Şiirlerin sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Teslim Süresi ;
    Eserler en geç 20 Temmuz 2016 Cuma günü saat 17.00 ‘ a kadar teslim edilecektir. Bu tarih ve saatten sonra gönderilen eserler yarışma dışı kalacaktır.
  2. SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ: 1) Eşref AZĞIN TÜRKERİ (Şair-Yazar), 2) Aycan Bozok Tarih Ögrt.(Şair), 3) Ali PARLAK Öğretmen (Şair-Yazar), 4) Adem ASLAN Edebiyat Öğretmeni, 5) Fahrettin DÖNMEZ Emekli Edebiyat Öğretmeni (Şair), 6)Serpil KORKMAZ (Gazeteci).
  3. ÖDÜLLERİN VERİLMESİ:
    Ödüller 31 Temmuz 2016 tarihinde Kıcı Köyünde yapılacak İncir Ve Şiir Etkinliğinde verilecektir. Dereceye giren şairler ödül törenine gelmediğinde ödül sıradakine kaydırılacaktır.
  4. ÖDÜLLER:1. Şiir; 500 TL + Plaket/ 2. Şiir; 400 TL + Plaket / 3. Şiir; 300 TL + Plaket. Yarışmanın iptali; Belen Belediyesi her hangi bir sebepten dolayı yarışmayı tek taraflı iptal edebilir, bu nedenle yarışmacılara karşı yükümlülüğü yoktur.

İNCİR ÜRETİCİLERİ YARIŞIYOR

BELEN BELEDİYESİ’nin KICI KÖYÜ’NDE YAPACAĞI 2. GELENEKSEL İNCİR FESTİVALİ

İNCİR YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESİ:

1 – Katılımcıların 18 yaş ve üzeri olması gerekir.

2- Belen ilçesi sınırları içerisinde ikamet eden herkes yarışmaya katılabilir.

3- Katılımcıların incir üreticisi olması gerekmektedir.

4- Yarışmaya katılacak olan incir üreticileri 25 Temmuz Pazartesi Gününe kadar KICI KÖYÜ MUHTARI AHMET SOYSAL’a ya da BELEN BELEDİYESİ BASIN BİRİMİNDEN SERPİL KORKMAZ’a bir dilekçe ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapacaktır.

5 – Yarışmaya katılacak üreticiler yarışmanın yapılacağı 31 Temmuz 2016 Pazar günü en geç saat 16.00’da 10 kg incir ile yarışmanın yapılacağı adreste hazır bulunması ve ürünlerini YARIŞMANIN SEÇİCİ KURUL’una teslim etmeleri şartı aranıyor.

6- 500-400-300 TL Olarak belirlenen ödüller, sahiplerine festival etkinliği sırasında sahiplerine sunulacaktır.

SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ: 1 – Selahattin YALMAN (Belen Ziraat Odası Başkanı), 2 – Veli KURT (Belen İlçe Tarım Müdürü), 3 – Osman KÖSECE (Fatih Mahallesi Muhtarı), 4 –  Abdurrahman ÖZDEMİR (Belen Kızılay Şube Başkanı), 5 – Nilgün YARAR (Eczacı).