Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belen Belediyesi işbirliği ile Belen Pazar yerinde yapılması planlanan Kültür Han Proje Tanıtımı, Belen Belediyesi konferans salonunda Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yüksek Mimar Serhat Akçan tarafından yapıldı.

Tanıtım toplantısına, TBMM İdare Amiri Hatay Milletvekili Orhan Karasayar,  Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yüksek Mimar Serhat Akçan, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Hatay İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdür ve Amirleri katıldı.

Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yüksek Mimar Serhat Akçan, “Projede Kabaltı Restorasyonu, Kent Meydanı, Köylü Pazarı, Kültür Han’ın olacağı ve Kültür Han’ın içerisinde müze, kütüphane, sergi, konferans, sinema, tiyatro ve diğer kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlenebileceği mekanların olduğunu ifade eden Yüksek Mimar Serhat Akçan, ilçemiz Belen için muhteşem bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şehirlerdeki kültürel faaliyetler için nitelikli mekanların arttırılmasında, yerel yönetimlerle işbirliğinin öneminin farkında olduklarını ve Belediye Başkanımız Adnan Vurucu’nun, bu projemizin hayata geçirilmesinde çok büyük çabalar harcadığını ifade ederek teşekkürlerini sundu.

Şimdiden bizleri heyecanlandıran projelerimizin Belen’e, halkımıza, hayırlı olmasını diliyorum. Bu projelerle üzerinde Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan mimari yapılardan esinlenerek Anadolu’muzun kardeşlik, estetik ve misyonunun motifleşeceği bir proje, ilçe vatandaşlarımıza ve gelecek olan misafirlerimize kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve marka şehirleri hayata geçirmek olduğunu ifade etti.