BELEN BELEDİYESİ 2. GELENEKSEL İNCİR ŞÖLENİ VE ŞİİR ETKİNLİĞİ kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında derece alanlar belli oldu. Şiirde derece alanlara ödülleri 30 Temmuz Pazar Günü saat 18.00’de Belen Atatürk Parkında düzenlenecek şölende sunulacak.

Aynı programda, Belenli incir üreticileri de incir yarışmasında yarışacak.

Belen Belediyesi’nin Düzenlediği ŞİİR YARIŞMASI’nda ilk üçe giren şiirler ile mansiyon alan ilk üç şu şekilde belirlendi:

Birincilik Ödülü Zeynel Abidin PAYAS (BELEN’E YEMİN ŞİİRİYLE)

İkincilik, Ödülü Muhittin ALACA (BELEN’DE BİR SEYYAH ŞİİRİYLE)

Üçüncülük Ödülünü ise Sinem BULUT YÜCEL (EŞSİN ŞEHİR BELEN’İM ŞİİRİYLE ) Kazanmıştır.

Şiirde ilk üçe giren şiir sahiplerine tam, yarım ve çeyrek altın, plaket ve kitap ödül olarak sunulacak. Mansiyon alan şiirlerin sahiplerine ise kitap ve onur plaketi sunulacak.

ŞİİRDE MANSİYON ALANLAR İSE ŞÖYLE:

Hilmi KINALI (BELEN ŞİİRİYLE)

Mehmet DEMİREL (YAYLASIN BELEN ŞİİRİYLE)

Abdullah CİLA (BELEN’İM BALLISIN ŞİİRİYLE)

Mehmet FATİH BALTA (ÇINAR ŞİİRİYLE)

Serpil KORKMAZ, Eşref Azgın TÜRKÎLERİ, Ali PARLAK’dan oluşan SEÇİCİ KURUL Şiirleri şu kriterlere göre değerlendirmeye aldı:

Yarışmaya katılan şiirlerde; konu bütünlüğü ve konuya hâkimiyet, şiirin konusu, konuya uygun başlık seçimi, kullanılan dil üslüp ve şiirde ahenk, şiirde kullanılan özgün imge ve ifadeler, vurgu, tonlama ve noktalama işaretleri dikkate alındı.