Daha önce de verdiği kurslarla birçok kişiyi sertifika sahibi yapan Belen Belediyesi girişimcilik kurslarına ve sertifika törenlerine devam ediyor.

Belen Belediyesi, DOĞAKA ve KOSGEB’in işbirliğinde düzenlenen, Yeni Girişimci Eğitim Kursu’nu tamamlayan kursiyerler, törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, DOĞAKA Hatay Yatırım Ofis Koordinatörü Cenk Özbaykal ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

Törende kadın girişimcilere hitaben bir konuşma yapan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen Belediyesi, KOSGEB ve DOĞAKA işbirliğinde yeni iş kurmak isteyen girişimcilere kapı aralamayı sürdürdüklerini belirtti.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, konuşmasında; “İnsanların iş sahibi olmasının önemini hepimiz biliyoruz. İş olursa insanlarımızın yiyecek bir lokma aşı olur. Bu kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz aldıkları bu belgelerle; ekonomiye ve aile bütçelerine katkı sunmanın mutluluğunu yaşayacaklar. Bende esnaf kökenli biriyim, girişimciliğin öneminin farkındayım. Peygamber efendimizin hadislerinde de gibi “rızkın onda dokuzu ticarettedir”. Belen Belediyemiz ve KOSGEB’in işbirliğinde düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Kursu’nu hatırlanacağı üzere 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dolayısı ile başlatmıştık. O günden bu yana kadınların girişimcilik konusunda yol alması için çabalarımız sürüyor. Bu gün sizlerin arasında bu kursumuzu aldığı kredi ile açan bir hanımefendi var. Bizlere teşekkür için geldi. Bu kursiyerimizin işletmeci olması bizleri mutlu etmiştir. Gelecekte her biriniz ayrı ayrı girişimci olacaksınız. Şimdiden sizlere başarılar diliyorum.” Dedi.

Törende konuşan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ve DOĞAKA Hatay Yatırım Ofis Koordinatörü Cenk Özbaykal’da kursiyerlere iyi dileklerini ileterek, iş hayatlarında başarılar diledi.