Belen Belediyesi Konferans Salonunda mart ayı Meclis Toplantısı, Çocuk Meclisinin de katılımıyla gerçekleşti.

Gündemindeki beş maddeyi görüşmek üzere toplanan Belen Belediyesi Meclisi, gündemindeki maddeleri görüşerek aldığı kararların yanı sıra; Belen Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi de kendi son oturumlarında Komisyonların aldığı tavsiye niteliğindeki kararları, sundu.

Çocuk Meclisi Başkanı Ayşegül Kurnaz, komisyonlarca alınan tavsiye niteliğindeki kararları, Belen Belediyesi Meclisine okudu. Kurnaz’ın ardından söz alan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu meclis oturumunda yaptığı konuşmada; “Çocuk Meclisinin almış olduğu kararlar gerçekten ilçemiz adına takdire şayandır. Bizlerde Belen Belediyesi olarak alınan kararların uygulama safhasında, elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Başkan Vurucu, çocukların önerilerinin yaşama geçirilmesi için ilgili müdürlüklere talimat vererek projelerin biran önce hayata geçmesini istedi.

Çocuk Meclisi bünyesindeki beş komisyonun aldığı kararlar şöyle:

Eğitim-Kültür ve Sanat komisyonda;

1) İlimizin Kültürel yapısını tanımak ve tanıtmak amacıyla Antakya Müzesine gezi düzenlenmesi ve bu geziye öncelikle Belen’in köylerinde eğitim öğretim gören köy çocuklarının katılması.

2) 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konulu Resim sergisinin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası etkinlikleri kapsamında Belen Belediyesinin desteğiyle yapılması.

3) Komisyonumuz “Eğitim Çalışmaları” kapsamında Kömürçukuru İlköğretim Okulu’na 100 kitap düzenlenmesi ve toplanan kitapların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Kömürçukuru İlköğretim Okulu’na götürülmesi.

Çocuk Hakları ve Yardımlaşma komisyonda;

1) Okullar da; oyuncak ve kitap toplamak için kutu oluşturulması, oyuncaklar ve kitaplar toplandıktan sonra aynı okulda ya da farklı okullarda ihtiyacı olan öğrencilere temin edilmesi.

2) Okullarımızda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmeleri, kendilerini okullara ait hissedebilmeleri için Suriyeli öğrencilerle birlikte etkinlik yapılması.

3)Çocuk hakları ile ilgili komisyondaki görevli öğrenciler tarafından diğer okullardaki öğrencilere Belediye Konferans Salonunda Konferans, Seminer verilmesi.

4) Kömürçukuru Okuluna ve öğrencilerine ikinci eğitim – öğretim yılında gezi düzenlenmesi, öğrencilerin ihtiyaçlarının ve dileklerinin öğrenilmesi bunların giderilmesi için çalışılması.

Çevre-Sağlık ve Spor komisyonda;

1) Okul ve okulun bulunduğu çevrede uygulanmak üzere “Temiz insan Temiz Belen” kampanya düzenlenmesi.

2) Geleneksel çocuk oyunları seksek, mendil kapmaca ve yakan top gibi oyun alanlarını okul bahçelerine çizilmesinin sağlanması. Şeklinde sunuldu.

Belen Belediyesi Meclis oturumunu Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan da izledi.