“23 Temmuz Hatay’ın tarihi bir duruşudur”
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Hatay’ın Anavatan’a katılışının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Adnan Vurucu, kamuoyuna yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
23 Temmuz 1938 tarihi; 77 yıl önce esarete mahkûm edilmek istenen Hatay’ın, zincirlerini kırdığı tarihi bir duruşudur.
Hataylı Hemşehrilerimiz, sadakat ve mücadele azmi ile o dönem, Hatay Millet Meclisi’nin 40 milletvekili, oy birliği ile karar alarak, Türkiye Cumhuriyetinin bir ili olmayı tercih etmişti. Biz Hataylılar, bu tavır ile ülkemize ne kadar bağlı olduğumuzu göstermiştik.
Hatay bugün de, Ülkesine, Cumhurbaşkanına, gönülden bağlı olduğunu, bir kez daha; yediden yetmişe sadakatli bir şekilde, dik durarak Milli İradeye sahip çıkmıştır.
Gün birlik ve beraberlik günüdür. Hatay, geçmişte bağımsızlık mücadelesinde olduğu gibi bu gün de darbe girişimine karşı; birlik ve beraberlik örneği sergileyerek, aynı güçlü kararlığı ve iradeyi, 15 Temmuz gecesi göstermiş ve göstermeye de davam edecektir.
Bu darbe girişiminde halkımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, talimatları doğrultusunda, hareket etmiş ve hep birlikte bu kanlı darbeyi geri püskürtmüştür.
Zengin tarihi ve kültürel yapısı ile sahip olduğu yer altı ve yerüstü zenginlikleri, iklimi ve doğası ile medeniyetlerin buluştuğu ilimiz, omuz omuza olmayı başarmış ve geleceğe güvenle emin adımlarla ilerliyor.
Gazi Mustafa Kemal’in kararlı tutumu ve üstün diplomatik yeteneği ile Anavatan’a katılan ’40 Asırlık Türk Yurdu’ bugünde Başkomutanımızın verdiği talimat doğrultusunda hareket edip FETÖ/PDY terör örgütünün milli iradeye yaptığı darbeye kendilerini siper ederek, tüm dünyaya örnek olmuştur.
Bu vesileyle; Hatay’ın anavatana katılışının 77. Yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Ruhları Şad Olsun…
Adnan Vurucu