Başkan Vurucu, Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinde Belen halkına müjdeler verdi…

Belen halkı, Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti tutmaya devam ediyor. Yoğun bir ilgi ile devam eden nöbetlerde, Ülke gündemine dair önemli mesajlar veren Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belediye ile ilgili çalışmaları, projeleri de halkıyla paylaşıyor.

TOKİ, Hastane, Belen Geçidine üstgeçit yapımı ile ilgili bilgi veren Belen Belediye Başkanı Vurucu, “Her gittiğim mahalle ve sokaklarda gördüğüm manzara iç açıcı değil. Sokak ve caddeler fare yuvası gibi olmuş, bir taraftan düzeltiyoruz diğer taraftan bozuluyor. Yollarımızın asfaltlama işini 2017 yılının Nisan ayında başlatmayı planlıyoruz. Çünkü Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ishale hatları ve su şebekesi döşeme işi ile doğalgaz ve enerji nakil hatları ile ilgili çalışmalar tamamlansın ki; biz de yollarımızı asfaltlayalım. Söylediğim bu çalışmaların yapılması altyapı şebekesinin tamamlanmasına bağlı. Bunu her gittiğim yerde açıklıyorum. Sizler de burada söylediklerimi bulunduğunuz ortamlarda anlatın. Ve sizler de benim gibi halkımızı aydınlatın istiyorum. Bölgede yaşanan elektrik kesintisi hayatı felç ediyor. Elektrik kesintisinden dolayı su alamayan mahallelerimiz var. Önce cefayı çekeceğiz. Sefasını da uzun yıllar inşallah hep birlikte süreceğiz.

Gedik ve Fatih Mahallemizde, çekilen şebekelerde kanal bağlantılarına başlandı. Sarımazı, Fatih, İssume mahallerimizde de başlayacak. Akabinde kanalizasyon bağlantıları yapılacak. İnşallah bunlar bu sene sonunda bitirilecek ardından da yolların asfaltlama 2017 Nisan ayı itibarıyla ihaleye çıkıp çalışmalara başlayacağız. Bu projemizin ödeneği İller Bankasında çıkardık hali hazırda. Şimdi bu yolları hemen yaparsak. Ardından altyapı, şebeke vs. yapılması için yollar kazılırsa yama yapmak zorunda kalırız. Bu da hoş bir görüntü olmaz. Bu nedenlerden dolayı sizlerden biraz daha sabır ve anlayış istiyorum. Biliyorum yeterince sabır gösteriyorsunuz.”

 “Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz”

Sıkıntılı süreçten geçildiğine işaret eden Belediye Başkanı Adnan Vurucu “Son 2,5 yılda dört seçim geçirdik. Seçimle beraber bir süre sıkıntılı dönem yaşadık en sonunda 15 Temmuz gecesi en büyük ve en tehlikeli bir süreci atlattık. 15 Temmuz’dan bu yana bizleri alanlarda yalnız bırakmadınız. Size bir kez de bunun için teşekkür ediyorum.  Bu süreçte, uzun adamı yalnız bırakmadınız. Uzun adam, ömrün uzun olur inşallah.” İfadelerini kullandı.

“Birçok projemiz hemen hemen hazır”

Başkan Adnan Vurucu, “Belen’e hastane sözümüz vardı. İnşallah onu da bitirdik. Sağlık Bakanlığımız ve Orman Bakanlığımızın arasındaki tahsis bittiği an ihaleye çıkıyoruz. İhaleye çıkar çıkmaz hastane çalışmalarımıza start vereceğiz. Sizlere söz verdiğimiz hastane, bu sene yetişmezse İnşallah 2017’ nin ilk aylarında temelini atacağız.”

2016 yılı içinde TOKİ taleplerini almaya başlanacak

Geçmişte TOKİ ile Belen halkından talep toplandığını ancak bu girişimin fiyasko ile sonuçlandığını anımsatan Başkan Vurucu, kendi döneminde TOKİ ile ilgili çalışmaların tamamlandığını içinde bulunduğumuz yıl içerisinde taleplerin alınmaya başlayacağını açıkladı.

Belen Geçidi’ne 5 üstgeçit yapılacak

Belen Geçidinde halkın ulaşımını kolaylaştırmak için Sarımazı’dan Gedik mevkiine kadar birisi Tosyalı Camii’nin bulunduğu yerde olmak üzere toplamda beş adet üstgeçit yapılacağını müjdeledi. Beş Köprüye de şehitlerin isimlerinin verileceğini açıkladı.

Başkan Vurucu, konuşmasında; “Şu zamana kadar ilçemizde şehit olan kardeşlerimizin adını o üstgeçitlere vereceğiz. Onların ismini bu üstgeçitte yaşatmış olacağız. Onların yüzü suyu hürmetine, biz burada rahat rahat oturuyoruz. Onlar olmasaydı, biz belki bugün burada olmayabilirdik. Allah onlardan razı olsun. Bizleri de onların şefaatine nail eylesin.” dedi.

Başkan Adnan Vurucu, konuşmasının sonunda Belen’in birçok mahallesinde çocuk oyun alanları kazandırdıklarını da ifade etti.